Bakker Robbie van Bentum heeft in het verleden veelvuldig deelgenomen aan vakwedstrijden en door de jaren heen diverse prijzen gewonnen. Hij werd kampioen broodbakken, wereldkampioen koekbakken en beste bakker van de regio. Zijn winkel is in 2010 bekroond met twee sterren en zijn speculaas gooit regelmatig hoge ogen.

Als bevlogen bakker en vakman wil Robbie zichzelf en zijn producten constant verbeteren. Mede daarom biedt zijn bakkerij een podium aan het BoulangerieTeam. Het BoulangerieTeam is een vereniging, die de Nederlandse ambachtelijke broodbakkerij in de breedste zin van het woord wil vertegenwoordigen in de branche en bij de consument. De teamleden vervullen een ambassadeursfunctie voor de Nederlandse broodbakkerij. Zij hebben een groot hart voor de ambachtelijke broodbakkerij en dragen dit altijd uit.

Leden van het BoulangerieTeam zijn altijd welkom in Bakkerij van Bentum om te trainen en zich voor te bereiden op nationale of internationale wedstrijden. Robbie van Bentum ondersteunt het BoulangerieTeam waar nodig en mogelijk met zijn vakkennis. Hij helpt het team bij de ontwikkeling van producten en ideeën, stelt waar nodig tijd en ruimte beschikbaar en geeft advies.

Daan Hesseling

Daan Hesseling Een van de teamleden van het BoulangerieTeam is Daan Hesseling, al jarenlang werkzaam bij Bakkerij van Bentum. Daan krijgt van zijn werkgever alle ruimte en vrijheid om zich grondig voor te bereiden op (inter)nationale wedstrijden. Er is een speciale ruimte met een oven voor zijn trainingen ingericht. Over en weer inspireren Daan en Robbie elkaar op het gebied van vakkennis, productiemethoden en recepturen. Daan Hesseling heeft al vaak namens Nederland op een erepodium mogen staan. Zijn ambitie is om de beste bakker van Europa te worden.

Bas Goossen

Ook de jonge Bas Goossen is lid van het BoulangerieTeam en werkzaam bij Bakkerij van Bentum. Hij streeft ernaar zoveel mogelijk te leren en overal inspiratie op te doen. Binnen de bakkerij in Lobith wordt hem dit van harte gegund.