Bakkerij van Bentum is een gemengd bakkersbedrijf. Dat wil zeggen dat er in de bakkerij achter de winkel zowel brood als banket wordt vervaardigd. Dit gebeurt in aparte ruimten om het beste eindresultaat te garanderen.

Banket is er in allerlei soorten en maten. Met of zonder slagroom, met of zonder chocolade, met of zonder marsepein of andere decoraties. De hazelnootschuimtaart is populair en de appeltaart van Bakkerij van Bentum is beroemd. Het recept is al tachtig jaar in de familie en lijkt op zich niet bijzonder. Op een bodem van harde Wenerdeeg komen appels met suiker en kaneel. De winkeldames zorgen voor zeer fijngesneden appelpartjes. Het is het vakmanschap van de bakker dat de taart uniek en bovenal uitzonderlijk lekker maakt! Niet voor niets wordt op verjaardagen in Lobith en omstreken vaak gezegd: “Als het geen appeltaart van Van Bentum is, dan hoef ik hem niet.”

Op grondstoffen wordt in Bakkerij van Bentum nooit beknibbeld. “Liever duur dan niet te koop!”, wordt er regelmatig geroepen. De bakkers kiezen niet voor het goedkoopste, maar voor het beste ingrediënt. Dan hoeft er nooit iets onnodigs te worden toegevoegd.